Inbjudan från Söderhamn

Söderhamns brukshundklubb erbjuder en förberedande kurs för dig som har intresse för föreningsliv, hundar och människor och är intresserad att bli framtida instruktör i vår verksamhet eller i SBK. För dig som känner att du vill ha eller behöver mer kött på benen för en framtida instruktörsutbildning. En prova på och för att få en inblick hur det kan se ut att vara instruktör eller funktionär.

Kursen är indelad i tre delar:

Den första delen är tre heldagar med teori och praktik hålls av SBK lärare Katarina Bergendahl som är aktiv inom Söderhamns brukshundklubb som utbildare i främst Allmänlydnad och Specialsök.

Här går vi igenom grunder som inlärning, mentalitet och TSB bland annat, det som kommer att dyka upp i senare instruktörsutbildningar men utan läxor. Grunderna är bra till de senare delarna för att få med sig kunskap och frågeställningar i de senare delarna och utbildningar som vi hoppas ni blir intresserade av att delta och fortsätta med.

Del två innebär att man går med i två hela grundkurser av olika karaktär tex Valp och Allmänlydnadskurs.

Del tre att man medverkar som funktionär vid två tillfällen, heldag i en bruksgren och en annan tävlingsgren /prov gärna som skrivare, figurant spårläggare, för att få inblick i vår tävlingsverksamhet.

Vår förhoppning att ni upptäcker med mer insyn och prova på, och med nya el fler kunskaper, blir roligare och mer spännande att fortsätta som aktiv inom SBK som dessutom kan ge många fler möjligheter för den som har intresse att utbilda sig och bidra i vår verksamhet inom SBK.

Kostnad för kursen 1500kr var av 1000kr betalas tillbaka till deltagaren efter fullgjord kurs och praktiktillfällen av klubb där rekommendation har gjorts.

Eftersom återbetalning görs efter fullgjord kurs skall man av sin klubb vara rekommenderad av sin klubbstyrelse.

Denna kurs ger dock ingen behörighet el certifiering inom SBK utan kan ses som ett litet projekt som Söderhamnsbrukshundklubb har för att fånga upp nya talanger med intresse i klubbarna, för ev. fortsatt utbildning, kanske som en liten del i boosta brukset.

Söderhamnsbrukshundklubb förbehåller sig rätten att fördela utbildningsplatserna.

Betalning till Söderhamnsbrukshundklubb efter bekräftad plats.

Anmälan, rekommendation och presentation av kursdeltagaren skickas till Katarina Bergendahl foxmaja@hotmail.com senast 11 februari 2024

Berätta gärna varför du vill vara med i detta utbildnings projekt och tidigare erfarenheter av människor, hundar, djur och föreningsliv.

25 februari kl. 09.00–17.00

24 mars       kl. 09.00-17.00

7 april           kl. 09.00-17.00

Utbildningen hålls på Söderhamns bruksklubb

Söderhamnsbrukshundklubb 24-01-18

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.